El Porvenir, Laborum Bonarda

DKK169,00

Rødvinen har en klar intens rød farve med violette nuancer.
Noter af hindbær, kirsebær, violer og roser i kombination med sort peber. Lagring på nye franske egefade i 10 måneder tilfører vanilje til smagen.
Med faste tanniner og en god lang eftersmag. Rødvinen kan gemmes i op til 7 år.
Serveres til retter med vildt, grillet kød, rødt kød og fed grillet fisk.

Kategori:

Beskrivelse

Rødvin – 2015 – 75cl

Kan gemmes 7 år
Temp 12 °C
Lukning Kork
Alk. 14.8%
Lagring 100% Fransk eg 225 L
Druer 100% Bonarda – argentinsk
Smagsvarianter Hindbær, Kirsebær, Roser, Sort peber, Vanilje, Violer
Områder Cafayate, Salta

Argentinas kronprinsedrue

Hvis Malbec er Argentinas kongedrue, så er Bonarda kronprinsen. Og med mindst lige så mange navne som en ægte royal arving.

Og hold nu tungen lige i munden, for det er ikke helt ligetil at få overblik over druenavnet Bonarda.

I dag ved man, at den argentinske Bonarda ikke stammer fra den italienske drue af samme navn.

Den argentinske Bonarda stammer derimod fra Savoie i Frankrig, hvor den kaldes Douce Noir, som er identisk med Charbono-druen i USA’s Napa Valley (hvor italienske immigranter oprindeligt introducerede den som Barbera) og Corbeau i Frankrigs Jura-område. DNA-analyser har også identificeret Turca-druen fra Veneto i Italien som værende identisk med den argentinske Bonarda.

Når man derimod taler om den italienske Bonarda, så er det druen, der i Piemonte kendes som Bonarda, i Lombardiet som Uva Rara og Croatina.

DNA-analyser viser også, at den franske Douce Noir (altså den argentinske Bonarda) ikke skal forveksles med den italienske Dolcetto Nero, selvom druenavnene begge betyder “små søde sorte [druer]”.

Druerne til Laborum Bonarda fra argentinske El Porvenir dyrkes på lavtydende vinmarker op mod Andesbjergene i vin-regionen Cafayate. Engang en del af det gamle Inkarige.

På vinmarken Finca Río Seco vokser Bonarda-vinstokke i 1.700 meters højde. Udbyttet er på kun 5 tons/hektar.

Den sandede jordbund har små sten i de øverste jordlag og større sten i de dybere lag. Det tørre ørkenklima i Salta-provinsen i det nordvestlige hjørne af Argentina og de mange solskinstimer giver koncentrerede rødvine.

Druerne plukkes med håndkraft og transporteres i 20 kg-beholdere. Kold maceration i 6 dage ved 4 grader. Derefter 15 dages fermentering ved en kontrollerede temperaturer mellem 27-29 grader. Til slut maceration i 30 dage. Spontan gæring i fade.

Vinen lagres 12 måneder på nye franske og amerikanske egetræsfade.

Rødvinen har en klar intens rød farve med violette nuancer.

Noter af hindbær, kirsebær, violer og roser i kombination med sort peber. Lagring på nye franske egefade i 10 måneder tilfører vanilje til smagen.

Med faste tanniner og en god lang eftersmag. Rødvinen kan gemmes i op til 7 år.

Serveres til retter med vildt, grillet kød, rødt kød og fed grillet fisk.

Laborum-vinene er single vineyard-vine, og afspejler resultatet af El Porvenirs arbejde (“laborum” på latin) i markerne og på vingården. Vinene udtrykker på bedste vis Cafayates særlige terroir.

Argentinske El Porvenir producerer kun omkring 1.500 flasker af denne Bonarda og derfor en sjældenhed.