Abuelo Centuria ‘Reserva de la Familia’ Solera Rum 30 år fra Panama

DKK1.099,00

Kategori:

Beskrivelse

Dette er en Solera rom fra Panama, der består af op til 30 år gammel rom. Den er forholdsvis ny på markedet(foråret 2012) og blev kåret som ”Bedste Nye Rom” ved Golden Rum Barrel Awards i London, oktober 2011. Hvorimod dens små søskende er det vi kalder for ”fuldlageret” rom, altså rom der har ligget på den samme tønde hele livet, så er Abuelo Centuria en solera-rom. En Solera rom er blevet lageret på et fadsystem, bestående af 5-10 tønder i højden og X-antal i bredden. Det yngste rom placeres i toppen og det ældste i bunden. Herved indgår de yngre årgange i en symbiose med de gamle og det skulle så være med til at fremmer dens modningsproces. Der tappes kun fra de nederste tønder og det sker 3 gange om året, ca. 10 % af systemets indhold hver gang.

Duft: Lidt brændt men behagelig, ahornsirup og meget kraftig. Man kan blive ved med at sidde med næsen i glasset og bare nyde dens intense aroma. Det er klart en af de bedste rom jeg har haft i næsen.
Smag: Smagen breder sig ud i kinderne og har en forholdsvis lang finish. Det er ikke en af de sødeste, men den er meget indbydende og afrundet i sin smag. Kan klart anbefales!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Abuelo Centuria ‘Reserva de la Familia’ Solera Rum 30 år fra Panama”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *